Maatwerk veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen en beeldschermbrillen

Maatwerk brilVeiligheidsbrillen en beeldschermbrillen op sterkte voor een optimale pasvorm en draagcomfort voor iedere werknemer.

Safety Control Benelux heeft een ruime keuze aan oogbeschermingsmiddelen, waaronder veiligheidsbrillen met de sterkte van de individuele gebruiker. De zogeheten RX-brillen (veiligheidsbrillen op sterkte) hebben een optimale pasvorm en draagcomfort en voldoen aan de NEN EN166-norm voor veiligheidsbrillen.

De levensduur van veiligheidsbrillen wordt met name bepaald door de ernst van het gevaar, de frequentie van de blootstelling aan het gevaar en de kenmerken van de arbeidsplaats van iedere werknemer. Er kunnen krassen ontstaan op de lenzen en het materiaal kan door UV-straling en blootstelling aan andere omstandigheden verouderen waardoor de beschermende werking verminderd.

Artikel 8.3 van het Arbeidsomstandighedenbesluit geeft aan dat voor het goed functioneren van een persoonlijk beschermingsmiddel zoals een veiligheidsbril, de noodzakelijke vervanging daarvan plaats moet vinden. Intersafe geeft in de gebruiksaanwijzing van haar veiligheidsbrillen aan dat ze na 3 jaar vervangen dienen te worden. Bovendien is het aanbevolen om elk jaar een oogmeting te laten doen om indien noodzakelijk de juiste sterkte te waarborgen.

U kunt uw werknemers een beeldscherm- of veiligheidsbril laten aanmeten op uw locatie of bij één van de 800 opticiens uit ons ruime netwerk.

  • Op locatie
  • Via onze service punten