Maatwerk gehoorbescherming

Maatwerk gehoorIndividuele aangepaste gehoorbescherming. Veilig, comfortabel en volledig afgestemd op het werken in een lawaaiige omgeving.

Lawaaislechthorendheid behoort tot de meest voorkomende beroepsziekten. Gehoorbeschadiging door lawaai is blijvend en onomkeerbaar. Conform artikel 6.8 van het Arbeidsomstandighedenbesluit en de EU Richtlijn 2003/10/EG betreffende de minimumvoorschriften inzake gezondheid en veiligheid met betrekking tot de blootstelling van werknemers aan de risico’s van fysische agentia (lawaai) bent u dan ook verplicht gehoorbescherming te verstrekken als respectievelijk de dagdosis gemiddeld hoger is dan 80 dB(A) en bij een gemiddeld (equivalent) geluidsniveau van 80dB(A).

Safety Control Benelux levert individueel op maat gemaakte gehoorbescherming veilig, comfortabel en volledig is toegespitst op het werken in een lawaaiige omgeving terwijl er nog steeds optimaal kan worden gecommuniceerd. Deskundige begeleiding bij het aanmeten van de otoplastieken zorgt voor een optimale pasvorm en draagcomfort.

U kunt uw werknemers otoplastieken laten aanmeten op uw locatie of bij één van de audiciens uit ons ruime netwerk.

  • Op locatie
  • Via onze servicepunten

De levensduur van otoplastieken is 2 à 4 jaar, er vanuit gaande dat deze continu worden gebruikt tijdens werktijd bij een jaar met 220 werkdagen. De maximale levensduur van deze zachte otoplastieken is 4 jaar (gebaseerd op passing, demping, product en materiaal). De leverdatum van de aangemeten otoplastieken slaan wij digitaal voor u op zodat wij u tijdig kunnen herinneren aan het einde van de levensduur van de otoplastieken.