Fittest adembescherming

Fittest ademWerknemers moeten de zekerheid hebben dat de adembescherming waarmee ze werken in de praktijk goed functioneert en de bescherming biedt die ze verwachten. Dit kan met een fittest.

Safety Control Benelux heeft apparatuur die de maskers test op lekkage langs de randen. Dit is de zogeheten fittest of afdichtingstest. Deze fittest moet periodiek worden uitgevoerd bij elke vorm van adembescherming, zoals stofmaskers, halfmaskers of volgelaatsmaskers. Dit kan met de kwalitatieve of de kwantitatieve fittest

De kwalitatieve fittest methode gaat uit van de gebruiker zelf. Op het masker van de testpersoon wordt in een afgeschermde omgeving zoetstof verneveld. Als de afdichting van het masker goed is, merkt de testpersoon niets van de zoetstof, bij lekkage proeft zij/hij dit onmiddellijk.

Bij de kwantitatieve fittest methode wordt de testpersoon met haar of zijn masker aangesloten op speciale meetapparatuur. Deze apparatuur meet de deeltjes binnen en buiten het masker. De vergelijking van de meting, die niet kan worden beïnvloed, geeft dan de zogeheten fit-factor.

Wat kan Safety Control Benelux voor u betekenen?
Een acceptabel veiligheidsniveau wordt alleen bereikt als de instrumenten worden gebruikt door bekwaam en goed opgeleid personeel. Wij kunnen uw medewerkers instrueren bij het gebruik van beschermingsmiddelen. Ook is het verstandig dat medewerkers ervaren wanneer een product goed werkt.

Bij ons kunt u ook terecht voor een fittest op uw locatie, de Europese organisatie die de fittest samen met ons uitvoert is gecertificeerd volgens het gele Safety Sign voor fittesten.